Om mig

Min ambition är att alltid ge publiken en musikalisk upplevelse och en efterklang att ta med sig hem

Gustaf

Jag heter Gustaf Henriksson och är 37 år. När jag var 9 år började jag spela piano i den kommunala musikskolan i Nacka. Som ungdom tilldelades jag en mängd stipendier och erhöll ett flertal priser i olika pianotävlingar. Efter gymnasiet studerade jag på musikerutbildningen vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm för professor Stefan Bojsten och Anders Kihlström och tog min examen år 2008.

Idag är jag verksam som pianist, arrangör och kapellmästare och har medverkat vid många konserter, event och spännande sammanhang såsom TV-programmen Skavlan, Alla tiders hits, Luciamorgon, sommarprogrammet Allsång på skansen och inför en miljonpublik spela i programmet årets julvärd 2019 i SVT.

Ett axplock av uppdrag

Kungens 70-årsdag

Våren 2016 arbetade jag för Sveriges television med programmet kungens 70-årsdag vid Nordiska muséet i Stockholm. Där var jag partiturläsare åt scriptan och bildproducenten.

Luciamorgon i SVT

Julen 2017 medverkade jag i SVT:s luciamorgon tillsammans med Kungsholmens gymnasiums kammarkör och solister från hela Sverige

Årets Julvärd

Julen 2019 medverkade jag som pianist i SVT:s Årets julvärd

Okarina Etno Festival

Sommaren 2016 medverkade jag vid Okarina Etno Festival i Slovenien. Vårt band ”Way Up North Band” spelade svensk musik från Bellman till ABBA.