Om mig

Min ambition är att alltid ge publiken en musikalisk upplevelse och en efterklang att ta med sig hem.

Gustaf Henriksson

Jag heter Gustaf Henriksson och är 34 år. Min första pianolektion tog jag av min pappa som var verksam som musiker och producent. Men det var först när jag var 9 år som jag började spela piano i den kommunala musikskolan i Nacka. När jag var 13 år hade jag växt ifrån mina lärare i den kommunala musikskolan och jag fick då min bästa lärare jag någonsin haft, Eva Luthander. Jag studerade för Eva i 6 år. När jag var 15 debuterade jag för första gången med orkester, samtidigt som jag blev antagen till Södra Latins musiklinje. Som ungdom tilldelades jag en mängd stipendier och erhöll priser i pianotävlingar. Efter gymnasiet studerade jag på musikerutbildningen vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm för professor Stefan Bojsten och Anders Kihlström och tog min examen år 2008.

Idag är jag verksam som pianist, arrangör och kapellmästare och har medverkat vid många konserter, events och spännande sammanhang såsom TV-programmen Skavlan, Alla tiders hits, Luciamorgon 2017 och inför en miljonpublik i sommarprogrammet Allsång på skansen.

Ett axplock av uppdrag

Kungens 70-årsdag

Våren 2016 arbetade jag för Sveriges television med programmet kungens 70-årsdag vid Nordiska muséet i Stockholm. Där var jag partiturläsare åt scriptan och bildproducenten.

Luciamorgon i SVT

Julen 2017 medverkade jag i SVT:s luciamorgon tillsammans med Kungsholmens gymnasiums kammarkör och solister från hela Sverige

Alla tiders hits

2013 medverkade jag som pianist för nöjesprogrammet Alla tiders hits i SVT.

Okarina Etno Festival

Sommaren 2016 medverkade jag vid Okarina Etno Festival i Slovenien. Vårt band ”Way Up North Band” spelade svensk musik från Bellman till ABBA.

Kontaktformulär

Vill du bli kontaktad? Använd formuläret för att skicka din förfrågan

Vill du få information om kommande konserter?
Fyll i din mailadress nedan.