Om mig

Min ambition är att alltid ge publiken en musikalisk upplevelse och en efterklang att ta med sig hem

Gustaf

Jag heter Gustaf Henriksson och är 38 år. När jag var 9 år började jag spela piano i den kommunala musikskolan i Nacka. Som ungdom tilldelades jag en mängd stipendier och erhöll ett flertal priser i olika pianotävlingar. Efter gymnasiet studerade jag på musikerutbildningen vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm för professor Stefan Bojsten och Anders Kihlström och tog min examen år 2008.

Idag är jag verksam som pianist, arrangör och kapellmästare och har medverkat vid många konserter, event och spännande sammanhang såsom TV-programmen Skavlan, Alla tiders hits, Luciamorgon, sommarprogrammet Allsång på skansen och inför en miljonpublik spela i programmet årets julvärd i SVT. Hösten 2023 fortsatte jag med mitt soloprogram med Coldplays musik framförd på flygel i Eric Ericsonhallen.

Ett axplock av uppdrag

Konserter i Eric Ericssonhallen

Hösten 2022 har jag tillsammans med Candlelight Concerts framfört ett musikaliskt program med Coldplays fantastiska musik för solopiano. Över 7000 värmeljus på scenen, en magisk stämning och fantastisk musik får publiken en unik upplevelse.

Luciamorgon i SVT

Julen 2017 medverkade jag i SVT:s luciamorgon tillsammans med Kungsholmens gymnasiums kammarkör och solister från hela Sverige

Årets Julvärd

Julen 2019 medverkade jag som pianist i SVT:s Årets julvärd

En Stilla Jul

Julen 2023 medverkade jag i Anders Ekborgs julturné ”En stilla Jul” där vi turnerade runt i södra Sverige. Så härligt att få musicera med så fantastiska musiker såsom Anders Ekborg, Gunilla Backman, Bengt Magnusson, Johan Landqvist och Dan Lindén.